Nuxe Contour des Yeux Prodigieux okoloočna krema

Današnja recenzija je na temu okoloočne kreme Nuxe – Contour des Yeux Prodigieux.

DSC09122

Trebalo mi je neko vrijeme da se odlučim kupiti tu kremu, jer sam uvijek bila uvjerena da je za područje oko očiju dovoljna krema koja se koristi za ostatak lica. Nisam ni danas nešto previše drugačijeg mišljenja, ali nije ju nimalo loše imati, ukoliko je dobra.

Ovu kremicu imam već dulje vrijeme pa ću vam napisati moja iskustva…

Ambalaža: Okoloočna krema Nuxe – Contour des Yeux Prodigieux dolazi u malom pakiranju od svega 15 ml. Bočica je plastična, bijela, mat s dnom koje se podiže s trošenjem, tako da se cijeli proizvod maksimalno iskoristi. Proizvod se istiskuje pomoću pumpice, a nakon korištenja se zatvara poklopcem. Bočica je malčice prozirna tako da se može vidjeti dokle ste došli s proizvodom.

IMG_1882

IMG_1883

Nanošenje: Dovoljno je da istisnete malo zrnce proizvoda jer je krema fino razmaziva, i ne treba vam je puno. Ja čak ni ne stisnem pumpicu do kraja nego mi je pola stiska dovoljno za područje oko oba oka. Dakle, stvarno vam ne treba puno kreme da biste nahranili područje oko očiju.

Tekstura: Tekstura cijele ove linije Prodigieux je, kao što sam već spomenula u prethodnom postu za Nuxe Crème Prodigieuse Enrichie, pomalo ljepljiva i to mi se ne sviđa. Upravo na ovoj okoloočnoj kremi se to najviše i osjeti. Krema je gušće teksture i ako se ne koristi često pumpica se zna začepiti. Kada se osuši podsjeća me na osušeni gel. Baš radi takve teksture često mi se dogodi da se proizvod počne “ruljiti” ako ga predugo nanosim, i moram priznati da me to užasno živcira! Isto tako, ako ga i ostavite da se sam upije i nakon određenog vremena protrljate oči (što ja imam naviku), proizvod se opet “rulji”. Dakle ima očito ta neka “gelasta” komponenta koja nikako da se upije u kožu, nego se zadržava na površini kože, a to mi se nikako ne sviđa.

IMG_1887

IMG_1888

Djelovanje: Na ovoj kremi piše da suzbija natečenost kapaka i podočnjaka te uklanja crne kolutove oko očiju. S obzirom da ja osobno nemam ni jedno ni drugo, ne mogu garantirati kakva je točno efikasnost ove kreme, međutim mogu potvrditi da se odmah pri nanošenju kreme, osjeća se nevjerojatna svježina. Ujutro nakon što na čisto lice nanesete kremu, osjetit ćete kako vam kapci postaju lakši, bez težine, bez umora – oči vam se jednostavno razbude, a pogled otvori. Kremica sadrži biljni kofein koji razbuđuje oči i bori se protiv svih znakova stresa, a pretpostavljam da upravo on daje osjećaj svježine na očima. Ako vam slučajno dođe u oko, kremica ne izaziva nikakvo peckanje, tako da se toga ne morate bojati. Ja ovu kremu znam nanijeti i ujutro i navečer – ujutro da mi otvori pogled, a navečer da mi djeluje preko noći i da se probudim što svježijeg pogleda.

Miris: Kao već spomenuta Nuxe Prodigieuse linija. Miris je dosta intenzivan, ali s obzirom da se ovdje radi o okoloočoj kremi, neće vas previše smetati. Ako ste ljubitelj mirisnog Nuxe suhog ulja, bit ćete oduševljeni.

Cijena: Oko 150 kn

Ocjena: 6/10

http---signatures.mylivesignature.com-54493-124-E383132CB7B14B6E0B1541982ACA0359

2 misli o “Nuxe Contour des Yeux Prodigieux okoloočna krema

  1. Mell 15 travnja, 2015 / 8:47 pm

    Moram priznati da nisam imala problema s ovom kremom, štoviše divna mi je bila. ❤ Nakon nje sam se počela više interesirati za okoloočne kreme i moja koža mi je zahvalna na tome. 😀

    Sviđa mi se

    • cosmeticpolice 15 travnja, 2015 / 8:50 pm

      Meni nije loša, da se ne “rulji” nakon utrljavanja u kožu…inače fino hidratizira i hladi kapke, pogotovo nakon burne noći ☺️ Ali još uvijek sam u potrazi za onom savršenom ☺️

      Sviđa mi se

Komentiraj